17.8.2019. 21:33
0
"Zabio me u zid, ležao na meni dok se nisam upiš***, gurao mi je lice u to, vezao me selotejpom"
Sara Sučić, kćerka Stjepana Sučića, pomoćnika ministra branitelja Tome Medveda, tvrdi da ju je 14. avgusta rano ujutro pretukao otac. No, priča je završila ekspresnom pravomoćnom presudom samoj Sari.

 -Zabio me u zid, ležao na meni dok se nisam upišala, gurao mi je lice u to, vezao me selotejpom - rekla je za Index Sara Sučić. 

Sve je, tvrdi, počelo oko pet sati ujutro kada je, dok je bila na poslu, dobila poruku od roditelja da joj je nestao pas kojeg su joj čuvali. Otišla je u kuću roditelja s posla iz jednog noćnog kluba u kojem radi kao striptizeta. 

- Rekli su mi da mi je pas pao sa šestog sprata, a sigurna sam da su ga sakrili da bi isprovocirali sukob - kaže Sara Sučić. 

S ocem se počela svađati još dok su tražili psa, a sve je eskaliralo po povratku u porodični dom na zagrebačkom Vidikovcu. 

- Dok smo tražili psa, govorio mi je: sad te imam, sad ću te odvesti na policiju. On ne može podnijeti što radim kao striptizeta. Sigurna sam da mu je plan od početka bio da me strpa u zatvor. Mislio je da sam drogirana pa mi je i to htio nakačiti - ispričala je Sara Sučić. 

Kada je svađa prerasla u fizički sukob, u sve se umiješao i njen brat Sandro, tvrdi kćerka Medvedova pomoćnika. 

- On je ocu dao selotejp da me veže. Toliko me jako stegnuo da imam modrice na ramenima. Ozlijeđena mi je i noga, lice, puna sam modrica - kaže Sara Sučić.

- Tačno je da sam je pokušao vezati selotejpom. Sve ostalo je laž - rekao nam je Stjepan Sučić. 

On tvrdi da je Sara bila agresivna prema majci i da ju je on samo pokušao obuzdati. 

 - Zločesta je i vrlo manipulativna, vješto stvara konstrukcije. Cilj joj je uništiti me. I finansijski i svakako. Otkako je dobila prvu mengu, kao da je sotona ušao u nju - rekao je Stjepan Sučić, uz nebrojene teške uzdahe. 

Tvrdi da je i očekivao da će mu se kćerka pokušati osvetiti. 

- Ona ima i savjetnike koji utječu na sve to. Ne znam ko su. Ko će znati kakvo je njeno društvo - rekao nam je Sučić. 

Sara Sučić kaže da dugo nije u dobrim odnosima s bratom i ocem. 

Sara tvrdi da joj je otac zabranio da prijavi silovanje policiji kada je imala 17 godina zbog karijere. Sve zbog njegove karijere i položaja. Međutim, Stjepan Sučić je njene tvrdnje porekao. 

U srijedu rano ujutro u domu Sučićevih intervenirala je i policija.  

 - Više od 20 minuta sam plakala i molila da neko zove policiju. Meni su oduzeli mobitel - rekla je Sara Sučić. 

Na koncu je policija i pozvana i privela je nju. 

- Vezali su me lisicama i odveli u 2. policijsku postaju. Bila sam sva upišana, pretučena. Kako sam imala alkohola u krvi, oko 10 sati su me odveli na Oranice, a tek oko 13 ljekaru na Sveti duh. Držali su me sve dok u smjenu nije došao tatin prijatelj - kaže Sara Sučić. 

Ljekar joj je, prema medicinskoj dokumentaciji, utvrdio lakše tjelesne povrede pa su je ponovno vratili u 2. policijsku postaju.  

- Tamo mi je tatin prijatelj policajac, znam ga još otkako sam kao maloljetnica radila neke gluposti. Rekao je da će tata izgubiti posao ako se za ovo sazna - tvrdi Sara Sučić. 

Stjepan Sučić je rekao da ona sve izmišlja. 

 - Bože moj, Bože moj! Sve izmišlja. Ko će joj plaćati stan ako ja ostanem bez posla - odgovorio je na te njene tvrdnje Stjepan Sučić. 

Osuđena je istog dana 

U kasnim poslijepodnevnim satima 14. avgusta Sara Sučić je na Općinskom prekršajnom sudu osuđena zbog nasilja u porodici. Nije joj to prvi put, i prošle godine je prekršajno osuđena. Sada mora platiti kaznu od 1.323 KM, godinu joj je zabranjeno približavanje majci, a određena joj je i mjera obaveznog psihosocijalnog tretmana u roku od šest mjeseci. 

Kriva je što je dana 14. avgusta 2019. godine u 05:40 sati u stanu ponovila nasilje na štetu majke Zdenke Sučić, što je kod majke izazvalo osjećaj straha, uznemirenosti i povredu dostojanstva, zbog čega je otac pozvao policiju na intervenciju, stoji u presudi te se, uz kaznu, navodi da može doći u stan uzeti svoje stvari samo u pratnji policije. 

  Kaže da je sve priznala jer su je držali pretučenu i zapišanu. 

- Na Sudu sam sve priznala jer su me cijeli dan držali tako pretučenu, smrdljivu i upišanu. Samo sam htjela da sve završi. Priznala sam i osuđena sam, a ja sam žrtva - tvrdi Sara Sučić. 

- Samo smo joj htjeli pomoći. Imamo jedno divno starije dijete, koje u životu ni cigaretu nije zapalilo, i nju koja ovo radi. Sjeli smo i dogovorili se sa sutkinjom da joj se pokuša pomoći - rekao je Stjepan Sučić, piše Index.

  

 
0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.