19.8.2019. 12:22
0
Mjesec zatvora zbog vožnje od 257 kilometara na sat
Oko 25.000 prekoračenja brzine vožnje utvrđeno je tokom akcije pojačane kontrole saobraćaja u Srbiji, pri čemu su neki vozači vozili više od 200 kilometara na sat, izjavio je danas Aleksandar Radenković iz Uprave saobraćajne policije Ministarstva unutrašnjih poslova (MUP) Srbije.

- Najvećom brzinom vozio je strani državljanin na autoputu Beograd – Niš kod Smedereva - 257 kilometara na sat. Njega su u prekršaju otkrili naši presretači. U skraćenom postupku osuđen je na kaznu zatvora od 30 dana, 120.000 dinara (oko 1.000 eura) i zabranu upravljanja motornim vozilom kroz Srbiju u narednih devet mjeseci - rekao je Radenković za RTS.

Utvrđeno je i 2.500 prekršaja nekorištenja pojasa, 400 slučaja nepropisnog korištenja mobilnih telefona, a 350 vozača je isključeno iz saobraćaja jer su bili pod utjecajem alkohola.

Radenković je naveo da su u Loznici zatekli muškarca koji je vozio sa 4,14 promila alkohola u krvi.

- Ovom licu će biti oduzeta vozačka dozvola. Ima ispred sebe i sankciju od 45 dana zatvora, 256.000 dinara (oko 2.200 eura) novčane kazne i određen broj kaznenih poena - objašnjava Radenković.


0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.