27.8.2019. 17:09
0
Ramush Haradinaj poručio: Ako pobijedim na izborima, takse ostaju dok Srbija ne prizna Kosovo
Bivši premijer Kosova Ramuš Haradinaj izjavio je da, ako pobijedi na izborima, neće odustati od taksi "dok Srbija ne prizna Kosovo".

Haradinaj je za KTV rekao da "nema smisla dati kosovsko tržište Srbiji", i da, do priznanja nezavisnosti, ne odustaje od ukidanja takse od 100 posto na robu iz centralne Srbije, prenosi kosovo-online. 

Ocijenio je da je ideja Demokratskog saveza Kosova i Samoopredeljenja o reciprocitetu sa Srbijom "uvođenje na mala vrata ukidanja takse". 

"Prošli smo kroz teškoće, ali ne mijenjamo pravac za Kosovo. Kosovo mora zaključiti svoju državnost, porezom do priznanja. Nema smisla dati tržište Srbiji. Ako otvorimo tržište, odnos je 99 prema 1. Iza ideje reciprociteta krije se ukidanje poreza. Ako uspostavimo reciprocitet, Srbija može da osvoji naše tržište", smatra Haradinaj. 

Dodao je da nije dobro ukinuti takse prije nego što Srbija prizna Kosovo, kao i da "nije slučajno što ga je pozvao Specijalni sud".

(Patria / Haris Ahbabović)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.