29.8.2019. 20:38
0
Sveštenik oltar zamijenio volanom
Tiho i bez velike priče, sveštenik Petar Đukanović (42) zahvalio je episkopu šabačkom Lavrentiju na povjerenoj mu parohiji u tom gradu, predao je i dobio odgovor da može da napusti dužnost, jer je čvrsto odlučio da, sa porodicom, popadijom i dvoje djece, ode da živi i radi u Njemačkoj.

Otac Pera, kako ga zovu kolege i vjernici, već je "prešao" na novo radno mjesto u Baden-Badenu, gdje vozi autobus tamošnjeg prevoznika. Prije odlaska u Njemačku, pozdravio se sa najdražima i saopštio im da odluka o odlasku nije samo njegova, već da ju je donijela čitave porodice. To je ujedno bilo i jedino obrazloženje zašto je predao parohiju.

U Eparhiji šabačkoj kažu da je jerej Đukanović ostao u činu i da ništa loše nije učinio tokom svoje sedamnaestogodišnje đakonsko-svešteničke karijere u Šapcu. Naprotiv, slovio je za jednog od najuzornijih sveštenika u gradu, gdje je sjedište Eparhije šabačke. Bio je sabrat sveštenika u ovdašnjoj Sabornoj crkvi, posvećenoj apostolima Petru i Pavlu.

"O kolegi i bratu u Hristu, Peri, mogu da kažem sve najbolje, kao i većina kolega. Znam da je veoma poštovan i popularan bio i u Jevremovcu i naselju Čavić, gde se protezala njegova parohija", kaže prota Slaviša Marković, starješina sabornog hrama u Šapcu.

Jerej Đukanović je, inače, po svešteničkim mjerilima, imao jednu od najboljih parohija. On će, kako saznaju "Novosti", nastaviti da služi Bogu i rodu, ali samo u slobodno vrijeme.


(Admir Oručević)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.