7.9.2019. 18:58
0
"Imam informacije da je zaustavljen kombi s ukupno 11 osoba, radilo se o vojnim osobama"
Glavni ravnatelj policije Nikola Milina izjavio je u subotu kako dolazak izaslanstva vojske Srbije u Hrvatsku nije bio najavljen, te im je zbog toga granična policija onemogućila ulazak u zemlju.

 "Imam informacije da je zaustavljen kombi s ukupno 11 osoba, radilo se o vojnim osobama, koje su imale vojne odore u vozilu, ali mi nismo imali službenu najavu njihova dolaska u Hrvatsku, a temeljem Zakona o nadzoru državne granice njima je ulaz onemogućen. Policija na Bajakovu nije imala njihovu najavu", rekao je Milina novinarima na obilježavanju godišnjice osnutka Antiterorističke jedinice Lučko.

 Ponovio je kako izaslanici Vojske Srbije nisu imali uvjete za ulazak u Hrvatsku jer službena putovanja dužnosnika moraju biti najavljena te da postoje propisi koji objašnjavaju kako se to radi, prenosi Hina.

(Fena / Haris Ahbabović)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.