7.9.2019. 22:00
0
Švicarski mediji: Problematična tišina predsjednice Kitarović nakon napada na Srbe u Hrvatskoj
Švicarski list Tages an Cajger objavio je veliki članak o situaciji u Hrvatskoj, u kojem se ističe da u toj zemlji državni vrh “umanjuje premlaćivanje i progon srpske manjine”.

U članku se navodi i da “rašireni nacionalizam kod mnogih Srba izaziva strah”, te navodi još primjera napada na Srbe, poput potjere za vaterpolistima iz Srbije na splitskoj Rivi, prenosi BHRT.

Švicarski list piše da se u “Hrvatskoj sve više događaju napadi na Srbe” te citira bivšeg premijera i sadašnjeg predsjedničkog kandidata Zorana Milanovića, koji je u kontekstu nedavnih napada na Srbe spomenuo i riječ “terorizam”. List navodi nekoliko slučajeva napada na građane srpske nacionalnosti koji žive u Hrvatskoj, poput demoliranja kafića i premlaćivanja gostiju koji su gledali fudbalsku utakmicu, kamenovanja kuća povratnika i napada na gostioničara, koji je odbio da pusti pjesme Marka Perkovića Tompsona. 

“Naročito je problematična tišina predsjednice Kolinde Grabar-Kitarović, koja je za Hrvatsku radio-televiziju izjavila da nije njen posao da komentariše dnevnu politiku i da ne želi povećavati podjele u društvu”, piše list, a prenose Nezavisne novine.

(Patria / Haris Ahbabović)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.