17.10.2019. 19:59
0
Srbijanskim „Pink Panterima“ 15 godina robije: Odnijeli plijen vrijedan više od milion maraka
Trojica srbijanskih "Pink Pantera" koji su 2017. godine opljačkali dvije zlatare u Cirihu i Luganu, iz kojih su ukrali satove i nakit vrijedan više od 600.000 eura (više od milion maraka), osuđeni su na 15 godina robije.

Švicarski mediji nisu prenijeli imena osuđenih, ali su podsjetili na koji je način došlo do pljačke.

- Naoružani razbojnici ušli su u februaru 2017. godine u juvelirnicu "Rindermarket" u starom Cirihu i s nekoliko udaraca savladali radnika. Oni su ga zatim oblijepili trakom i vezali mu ruke. Isto su uradili i mušteriji koja je u tom trenutku bila u radnji - navode tamošnji portali.

Oni su iz zlatare pobjegli sa 68 luksuznih satova, čija je vrijednost procijenjena na 330.000 eura.

- Isti "Panteri" su u aprilu te godine upali u juvelirnicu u Luganu. Ponovo su na sličan način savladali i onesposobili radnika i oteli nakit vrijedan 286.000 eura. Prilikom bijega, policija im je prepriječila put, ali su oni nasrnuli i povrijedili policajca prije nego što su uhapšeni - naveli su mediji.

Dvojica pljačkaša koja su učestvovala u oba razbojništva, dobro su poznata i srbijanskoj policiji. Interesantno je da je jedan od njih sin bivšeg srbijanskog sportiste.


0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.