20.10.2019. 11:05
0
Arkanov ubica tvrdi da mu je "namješteno": Slobodan Milošević se bojao Arkana, on je naručio njegovo ubistvo
Ministarstvo pravde Srbije ponovo je od Južnoafričke Republike zatražilo izručenje Dobrosava Gavrića (43), osuđenog zbog ubistva Željka Ražnatovića Arkana (48) i dvojice njegovih prijatelja 2000. godine u hotelu „Intercontinental“ u Beogradu.

- Uputili smo zahtjev za ekstradiciju Gavrića i čekamo odgovor - rečeno je iz Ministarstva pravde Srbije.

Podsjećanja radi, Gavrić, koji je u Srbiji osuđen na 35 godina zatvora zbog ubistva Arkana, opet je tražio azil u Južnoafričkoj Republici, o čemu se vodi proces pred Magistarskim sudom u Cape Townu.

Ustavni sud iz glavnog grada JAR-a ponovo je u decembru prošle godine odbio njegov zahtjev za dobivanje azila u Južnoafričkoj Republici. 

Najviša sudska instanca te zemlje zaključila je da Gavrić ne može dobiti status izbjeglice, jer je u Srbiji osuđen za teško ubistvo, koje nije politički motivirano, prenosi Kurir.

U svom zahtjevu za azil, Gavrić tvrdi da mu je ubistvo napakovano i navodi da je jedini koji je imao motiv i moć za uklanjanje Arkana tadašnji predsjednik Srbije Slobodan Milošević. On navodi da se Milošević plašio Arkana kao nezgodnog svjedoka protiv njega u Haagu, te da se vjerovalo da je on i naručio atentat, prenosi Kurir.

0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.