25.10.2019. 12:56
0
Srbija se rapidno naoružava, Vučić rekao da je "očaran" kada je vidio rusko oružje
Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić posjetio je Komandni centar vježbe "Slovenski štit 2019", kao i ruske sisteme protuzračne odbrane (PVO) postavljene na aerodromu u Batajnici, među kojima su raketni sistemi S-400 i "pancir", prenose beogradski mediji.

Piše: Haris Ahbabović

Vučić je, obilazeći sisteme S-400 i "pancir" koji su dopremljeni u Srbiju gdje će učestvovati na vježbi "Slovenski štit 2019", rekao da ovako nešto nije vidio, prenio je RTS.

- Bio sam na njihovim aerodromima, ovakvo nešto nisam vidio, prosto kada čitate i gledate na sajtovima i u novinama, mislite da nije istina, da je nemoguće, čini vam se da je bajka - rekao je Vučić.

Vučić je naveo da bi i Srbija voljela da ima ovakvo naoružanje, ali da ga ne može priuštiti. 

- U ovom trenutku jedino kad bi nam Rusija ostavila. Drugačije ne bismo mogli da priuštimo - rekao je Vučić.

- Srbija drastično ojačava vojne kapacitete, iako je mala zemlja. Nedovoljno smo jaki, ali smo jači nego što smo bili - dodao je predsjednik Srbije.

Vučić je rekao da je Srbija naručila jedan sistem "pancir", koji je fantastičan. 

- On gađa sve leteće objekte, posebno dronove i rakete, na daljini od 80 kilometara sve vidi, teško je ometati radar, imaju raznovrsni pristup. Naši ljudi su presretni, obučavaju se - rekao je Vučić.

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.