14.11.2019. 13:08
0
SSP: U toku obračun Nebojše Stefanovića i Aleksandra Vučića
Stranka slobode i pravde saopštila je da je u toku unutrašnji sukob unutar Srpske napredne stranke, između predsjednika Aleksandra Vučića i ministra policije Srbije Nebojše Stefanovića.

"Nebojša Stefanović je sinoć u emisiji Fokus na TV O2 saopštio da njegov otac nema nikakve veze sa firmom GIM. Drugim riječima, Nebojša Stefanović je rekao da je Aleksandar Vučić lagao kada je izjavio da je otac Nebojše Stefanovića zaposlen u firmi GIM. Stefanović je poslije tih tvrdnji Aleksandra Vučića, ali i optužbi koje je na njegov račun iznenada, ničim izazvan, iznio Vojislav Šešelj, shvatio da ga predsjednik države i stranke pomalo 'pušta niz vodu' i riješio je da se brani", stoji u saopštenju SSP.

U njemu se dodaje da je "odavno poznato da su Stefanović i Andrej Vučić u lošim odnosima zbog borbe oko prevlasti u gradskom odboru SNS-a čiji je Stefanović predsjednik".

"U MUP-u je Stefanović dugo vremena trpio da Dijana Hrkalović vodi ministarstvo i uspio je da je skloni poslije posjete Vašingtonu i dokaza o njenoj povezanosti sa crnogorskim mafijaškim klanom. Ali obračun se nastavio. Aleksandar Vučić je iskoristio umješanost Stefanovića i njegovog oca u aferu kupovine oružja od Krušika po cijenama nižim od tržišnih i pojačao pritisak na svog bliskog saradnika. Na isti način kako je preuzeo Slobodana Tešića i njegove biznise od Tomislava Nikolića, sada to radi sa firmom GIM. Narednih dana vidjet ćemo dalji razvoj borbi na dvoru čiju cijenu plaćaju svi građani Srbije", stoji u saopštenju ove stranke, prenosi N1.


(Amila Alijagić)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.