22.11.2019. 14:03
0
Škoro: Od Srbije i Crne Gore treba tražiti ratnu odštetu
Pjevač i muzičar Miroslav Škoro rekao je da pitanje Jasenovca ne može biti riješeno bez arhiva koji su u Beogradu i da bi od Srbije i Crne Gore tražio ratnu odštetu.

O pregovaračkom procesu Srbije za članstvo u EU očekuje da Beograd ispuni sve standarde, kao što je to, kako kaže, učinila Hrvatska.

“Morali smo da ispunimo vrlo visoke standarde za ulazak u Evropsku uniju. Isto to očekujem i od Srbije, ništa manje i ništa više”, rekao je Škoro.

Škoro kaže da samo želi da se rasvijetli istina i otkrije ko su bili počinioci strašnih zločina u Jasenovcu.

“Ne možemo riješiti pitanje Jasenovca kad su nam arhive u Beogradu. Moramo se dogovoriti s tom zemljom da nam vrati naše arhive. Onog trenutka kada saznamo ko je napravio zločine, ići ćemo svi zajedno i moliti se za njih. Da bi im oprostili, moramo znati ko su ti ljudi. Ne možemo ići u budućnost, a da nismo rasvijetlili tu prošlost. U krajnjoj liniji, to i Evropa traži od nas”, ističe potencijalni predsjednički kandidat.

O neriješenim granicama sa susjednim državama, Škoro kaže da je najpametnije “dogovoriti se sa komšijom”.

“To je uvijek najpametnije, ali kad ne ide – ne ide”, rekao je citirajući Franju Tuđmana, dodajući da bi pregovarao i s crnim đavolom, ako je u interesu građana, prenosi CDM.


(Amila Alijagić)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.