26.11.2019. 19:01
0
Zemljotres u Albaniji jačine kao tri atomske bombe
Prema podacima objavljenim na portalu "Volkano diskaveri" zemljotres jačine 6,3 stepena, koji je pogodio Albaniju, po snazi je kao 60.000 tona eksploziva "TNT".

To je ekvivalent za tri atomske bombe.

Albaniju je od ranog jutra potresalo više zemljotresa, a posljednji je zabilježen nešto poslije 14 sati i bio je jačine pet stepeni Rihtera, a u međuvremenu registrovano je čak 40 potresa.

Prema posljednjim podacima, 16 osoba je izgubilo život u ovoj prirodnoj katastrofi, od kojih je dvoje djece, dok je oko 600 povrijeđenih.

Nema podataka koliko se građana još nalazi pod ruševinama, a posljednja informacija je da su u zadnjih 10 sati spasene 42 osobe.

Najteže pogođena područja su Drač i Tumana, prenose nezavisne.


(Admir Oručević)

Zemljotres
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.