27.11.2019. 11:30
1
Kolinda u Bugojnu i Vitezu: Preskočila Hercegovinu, zaboravila na 'teroriste'
Kandidatkinja za predsjednicu Republike Hrvatske i aktuelna hrvatska predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović danas dolazi u Bosnu i Hercegovinu, ali nije to zvanična posjeta i nije to Sarajevo, kojeg zaobilazi u širokom luku.

Ona će tako posjetiti posjetiti Bugojno i Vitez. Kako je najavljeno, Grabar-Kitarović će u 17 sati posjetiti Bugojanski dekanat u župi Skopaljska Gračanica, mjesto Humac, gdje će se susresti sa svećenicima, hrvatskim dužnosnicima HDZ-a BiH, braniteljima i hrvatskim narodom s prostora Bugojna i Viteza.

Nakon toga, Grabar-Kitarović će posjetiti Vitez gdje će prisustvovati predstavi "Šmizle" u izvedbi Gradskog kazališta mladih "Vitez". Predstava počinje u 18 i 30 sati, a bit će odigrana u Kazališnoj dvorani u Vitezu, saopćio je Kantonalni odbor HDZ-a BiH SBK-a.

Interesantno je da se Grabar Kitarović ne plaši ekstremista o kojima intenzivno govori, a eto i javno će među narod! Njenu retoriku o navodnim teroristima u BIH vješto koristi i francuski predsjednik Emmanuel Macron.

Kitarović je zaobišla Hercegovinu, moguće i zbog plakata koji su negativno prikazali lik i djelo Grabar Kitarović, a pojavili su se na ulicama Livna, Tomislavgrada, Gruda, Čitluka, Mostara, Posušja, Širokog Brijega…

Hrvatske će 22. decembra ove godine birati predsjednika, a kao i svih prethodnih godina izborna kampanja “prelila” se i u Bosnu i Hercegovinu. Doduše, obrnutim redoslijedom, ali nikako izvan teritorije koju smatraju „trećim entitetom“.

Šta je razlog ovakve reakcije Hercegovine na izbore u Hrvatskoj, ali i za sada Kolindino ignorisanje Hercegovine nije poznato, ali se Grabar Kitarović izgleda prevarila s onom "od Visa do Kupresa". Čini se da se Hercegovina vratila Bosni. 

Po posljednjim istraživanjima javnog mnijenja Grabar Kitarović, kandidatkinja HDZ-a, je u vodstvu s 28,6 posto podrške. Slijedi uzdanica ljevice Zoran Milanović sa 24,3 posto te Kolindin najveći rival u Hercegovini pjevač Miroslav Škoro sa 16,7.



(FENA / Lejla Trle) 

1
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.