27.11.2019. 17:04
0
Tlo se ne smiruje: Novi jak zemljotres pogodio Albaniju, vlada proglasila vanredno stanje
Novi jak zemljotres, od 5,3 stepena po Richteru, pogodio je danas Albaniju. Epicentar je bio 42 kilometra od Tirane, na dubini od 10 kilometara, a desio se u 15:34 sati.

S obzirom na jačinu, zemljotres su osjetili i građani Bosne i Hercegovine i Crne Gore, a Vlada u Tirani je proglasila vanredno stanje u područjima Drača i Tirane koja su najteže pogođena ovom prirodnom nesrećom.

Prema preliminarnim podacima Zavoda za hidrometeorologiju i seizmologiju, potres je bio na manje od 20 kilometara zračne linije od Ulcinja, s epicentrom u blizini Velipoja u Albaniji.

Inače, Albaniju su danas u razmaku od 30 minuta pogodila tri zemljotresa.

Broj žrtava snažnih potresa koji su jučer pogodili Albaniju, popeo se na 30, a broj povrijeđenih u zemljotresu koji je pogodio Drač i okolicu iznosi više od 650, prenosi Avaz.


(Amila Alijagić)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.