27.11.2019. 20:31
0
Građani BiH bježe iz Tirane: Situacija je haotična, tlo se ne smiruje
Banjalučanka Ana Kotur Erkić, aktivistkinja za ljudska prava osoba sa invaliditetom, potvrdila je “Srni” da su ona i još osam osoba iz BiH koje su boravile u Tirani na međunarodnom skupu o pravima osoba sa invaliditetom napustili sinoć ovaj grad, nakon serije zemljotresa koji su pogodili Albaniju.

Erkićeva kaže da su u 21 sat krenuli ka BiH, a da tlo na ovom području još podrhtava.

Ona je ranije rekla da je stanje u Tirani haotično i da je situacija vanredna.

Erkićeva je naglasila da su je jutros odmah kontaktirali predstavnici Ministarstva zdravlja i socijalne zaštite Republike Srpske i kabinet srpskog člana Predsjedništva BiH Milorada Dodika koji je odmah angažovao vozilo da krene po njih u Tiranu.

Najmanje 22 osobe poginule su u zemljotresu jačine 6,4 stepena Richterove skale koji je rano ujutro u utorak pogodio Albaniju, saopštile su danas vlasti u Albaniji.

Albaniju je pogodilo stotinu potresa usljed smirivanja tla, od kojih su tri bila jačine pet stepeni Richterove skale.


(Admir Oručević)

Zemljotres
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.