28.11.2019. 9:37
0
Austrija izdvojila 600.000 eura za pomoć Albaniji
Nakon teškog Potresa u Albaniji austrijska vlada je stavila na raspolaganje 600.000 eura za pomoć Tirani.

Tim sredstvima Austrijska razvojna agencija (ADA) treba, uoči predstojeće zime, da pomogne obnovu porušenih kuća, saopćilo je Ministarstvo vanjskih poslova.

Albanija je od 1992. godine zemlja težište austrijske razvojne saradnje.

Nakon potresa od 21. septembra je šef austrijske diplomatije Alexander Schallenberg  obećao pomoć pogođenom stanovništvu, koja je sada povećana na 600.000 eura.

"Austriju i Albaniju povezuje višedecenijsko prijateljstvo", naglasila je kancelarka Brigitte Bierlein u izjavi, prenosi  ORF.

Naglasila je da austrijske preduzeća spadaju u najveće investitore, i da Austrija pruža pomoć Albaniji  kako u okviru razvojne saradnje, tako i kao kandidatu za članstvo u EU.


(FENA/Amila Alijagić)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.