29.11.2019. 14:16
1
Vulin objasnio šta je tražio na najvećoj plantaži marihuane: Brao sam paradajz, a kažete da sam šurovao sa dilerima
Policija je u Staroj Pazovi, po nalogu Tužilaštva za organizovani kriminal, pronašla na poljoprivrednom dobru za uzgoj organske hrane laboratoriju za proizvodnju marihuane u vještačkim uslovima i zaplijenila više od četiri i po tone osušene i sirove marihuane. O toj akciji već danima se spekuliše, a zanimljivo je da su sporne plastenike svojevremeno obilazili i visoki državni zvaničnici.

Prije nego što je policija počela da na poljoprivrednom gazdinstvu u Staroj Pazovi zaplijenio marihuanu, staklenike "Jovanjice" obilazili su vladajući političari. Naime, član predsjedništva Srpske napredne stranke Zoran Babić, posjetio je 2016. godine.

"Preduzetnici kakav je Predrag Koluvija su pravi primjer kako u Srbiji uz pravi trud i rad, može da se postigne uspeh", rekao je tada Babić.

Godinu prije njega, u Staroj Pazovi je tadašnji ministar za rad i socijana pitanja, a sada odbrane, Aleksandar Vulin, brao paradajz.

"Srbija ima stotine hiljada neobrađenih hektara, ovo je sve pokazatelj šta treba da radimo i kuda treba da idemo", govorio je Vulin.

Vulin je bio bijesan jer su ga zbog toga prozivali, pa je morao da reaguje. Pogledajte šta je on rekao:

Kako je Vulin sa paradajzom iz Jovanice, djubretom iz parkova Zvezdare, naramkom ambrozije sa polja naselja Stepa Stepanovic preko Hilandara stigao u MAXI.


- Ja  sam te 2015. godine sa rukovodstvom Nacionalne službe za zapošljavanje došao u Jovanjicu jer smo dobili informaciju da ne samo tu, već u čitavoj poljoprivredi u okolini Beograda, nedostaje sezonskih radnika. Doveo sam tamo cijelo rukovodstvo Nacionalne službe za zapošljavanje da vide iz prve ruke kako žive i kako rade oni ljudi koje oni treba da zaposle.

Što ta ološ ne optuži bratstvo manastira Hilandar koje je tog istog Kuloviju primilo u svoje bratstvo i dalo mu blagoslov da se njegovo preduzeće i imanje zove po imanju manastira Hilandar, to je Luka Jovanjica. Što ne kažete, ološu, to? Nije zgodno politički jer znate da bi narod odmah prozreo šta govorite, jer znate da bi narod odmah rekao "evo ih lažu", optužuju Hilandar! Hoće li Hilandar da optuže za trgovinu narkotika zato što je jedan čovjek izneverio njihovo povjerenje? Hoće li to da urade? Neće! - pričao je bijesno Vulin, pa nastavio istim tonom.

- Što me nije optužio kad sam čistio Zvezdarski park? Posle toga, u tom Zvezdarskom parku, isto tako se svašta dešavalo. Dešavale su se tuče, bilo je i narkomana, svega i svačega, naša policija se svakog dana bori protiv takvih, pa što me ne optuže za to?

Što me ne optuže za svaku bolest koja se desi od alergije? Čistio sam u naselju Stepa Stepanović polja od ambrozije jer nije moglo drugačije.

- Ko želi da ga optužite da šuruje sa narkodilerima zato što je brao paradajz? Sram vas bilo! Optuži Hilandarsko bratstvo! Optuži Maxi! OPtuži sve kupce u Maxiju. Maxi tužite jer su prodavali organski paradajz, što nisu znali da je u pitanju neko ko će biti optužen za nelegalnu proizvdnju opijata! Ne krijem pred vama sam ljut i zgađen ljudima koji ovako govore - bijesno je zaključio Vulin.

Podsjetimo, u plastenicima najvećeg poljoprivrednog dobra za proizvodnju organske hrane u Srbiji, "Jovanjica", krilo se gotovo 650 kilograma marihuane spremne za prodaju i još skoro četiri tone te opojne droge u sirovom stanju. Zbog sumnje da je vođa organizovane kriminalne grupe koja se bavila uzgojem marihuane, uhapšen je vlasnik zemljišta i kompanije u Staroj Pazovi, Predrag Koluvija.

On se do nedavno često pojavljivao u javnosti, međutim, nije govorio o uzgajanju marihuane, već o organskoj hrani.

Među rotkvicama, šargarepama, paradajzom, prema pisanju BIRN-a, marihuana je, kako navode, praktično - slučajno otkrivena. Naime, glavnoosumnjičeni Koluvija je sa još jednim saradnikom, vozeći bijeli audi sa rotacijom, preticao i ometao na putu jedno naizgled civilno vozilo.

Međutim, upravo u tom vozilu je bio šef odjeljenja za borbu protiv narkotika beogradske policije, koji ih je i zaustavio. Koluvija je tada pokazao falsifikovanu policijsku legitimaciju, zbog čega se takođe tereti. Po nalogu Tužilaštva za organizovani kriminal uslijedio je i pretres imanja "Jovanjica", gdje su osim marihuane, kako kažu u MUP-u, pronađeni pištolj i revolver, te i zbog toga najavljuju podnošenje krivične prijave, prenosi Espreso.


(Admir Oručević)

Vulin
1
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.