4.12.2019. 14:03
0
Namamio biznismena u hladnjaču, likvidiao ga pa mu uzeo 7.000 eura
Vladimir Božović iz Užica osuđen je danas u Višem suda u Užicu na 35 godina zatvora zbog ubistva Sava Gačanina, poznatog užičkog biznismena. Zločin se dogodio 14. januara.

Milovan Čekićević, kojeg je optužnica teretila za saučesništvo u ovom ubistvu, oslobođen je optužbe, a zbog krađe 1.000 eura od Gačanina i jedne ranije uvjetne presude koju je prekršio, kažnjen je ukupno na devet mjeseci zatvora.

Sud je utvrdio da je Božović 14. januara prošle godine na podmukao način, govoreći da mu je potrebna usluga, najprije ušao u stan Gačanina, a onda ga nagovorio da siđe do male hladnjače pogrebnog predzeća "Konkordija", vlasništvo Gačanina, gdje mu je ispalio dva hica iz malokalibarskog oružja u glavu.

Kazna od 35 godina određena je zbog podmuklosti i koristoljublja kao motiva, jer je Božović poslije ubistva iz torbice Gačanina uzeo oko 7.000 eura, prenosi Kurir.


0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.