28.12.2019. 19:02
1
"Tražim od Amfilohija da prokune Đukanovića i njegove potomke"
Tražim od mitropolita Amfilohija da ne dozvoli da Đukanović ispred Cetinjskog manastira nalaže badnjak.

Očekujem da prokune i Đukanovića i njegovo potomstvo. Imam pravo to da tražim u ime svih onih stradalnih ljudi koji su bili i koji će biti na ulicama da brane naše svetinje. Ne postoji nijedan razlog da naš vladika to ne uradi, poručio je danas u Podgorici funkcioner Demokratskog fronta Milan Knežević, reagujući na najave da bi predsjednik Crne Gore mogao da prisustvuje poslije 21 godine proslavi Božića u crnogorskoj prijestonici. On je zatim naveo razloge zašto se mitropolitu obraća s ovim zahtjevom.

"Ja se nisam slagao s našim vladikom kada je podržao Đukanovića i kada je živoj srpskoj vladi držao opijelo i kada je neke ljude nazivao izdajnicima, ali ja znam da je Đukanović kreator sramnog zakona i da takav jedan zlotvor pravoslavnog naroda treba da bude proklet i od boga i od naroda."

Knežević je posebno zahvalio patrijarhu Irineju i srpskom rukovodstvu na "mudrom i dostojanstvenom držanju".

"Ovdje je bilo pokušaja da se predstavi da smo otišli po nalog srpske države i da smo mi ovdje neka strana ekspozitura. Ne djelujemo ni po čijim nalozima već u interesu našeg naroda u Crnoj Gori", naveo je Knežević, pišu Večernje novosti.


(Amila Alijagić)

1
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.