5.1.2020. 21:54
0
"Čestitam Zoranu Milanoviću i želim mu svako dobro. Pružam ruku Milanoviću da ovaj prijenos vlasti može biti civiliziran"
Objavljeni su rezultati današnjih predsjedničkih izbora u Hrvatskoj i gotovo da su potpuni.

Piše: Haris Ahbabović

Kandidat SDP-a i ljevice, te nekadašnji premijer susjedne Hrvatske, Zoran Milanović, će narednih pet godina biti novi predsjednik Republike Hrvatske.

On je u drugom krugu izbora pobijedio aktuelnu šeficu Hrvatske i kandidatkinju HDZ-a, Kolindu Grabar Kitarović.

Kolindi Grabar Kitarović nije bilo dovoljno što je trijumfovala u čak 12 županija, jer je Milanović pobijedio u županijama sa većim brojem stanovnika i uglavnom u najvećim hrvatskim gradovima.

"Drage Hrvatice i Hrvati, zahvaljujem vam svima koji ste danas izašli na birališta i koji ste pokazali da ste odgovorni građani i da vam je stalo do naše Hrvatske", rekla je Kolinda na početku obraćanja javnosti večeras.

"Hvala cijeloj mojoj porodici. Hvala vam na podršci, volim vas! Zahvaljujem HDZ-u, na čelu sa premijerom Plenkovićem. Hvala svim članovima i simpatizerima HDZ-a. Hvala i svim ostalim koji nisu dio HDZ-a, a podržali su me na izborima. Ostanimo ujedinjeni za našu Hrvatsku", rekla je bivša predsjednica Hrvatske.

"Očito je da moramo više slušati naše ljude i to je pouka. Čestitam Zoranu Milanoviću i želim mu svako dobro. Za mene je kampanja gotova u petak, neću više riječ reći ni protiv koga. Pružam ruku Milanoviću da ovaj prijenos vlasti može biti civiliziran, da ga uputim u sve, te da se nađemo i prije službenog prijenosa vlasti, jer Hrvatskoj treba stabilnost", rekla je Kolinda, te je i ona zastavila zvižduke kada je spomenula ime svog suparnika na izborima.

"Hrvatska je krvlju stvorena, krvlju branjena i nošena, nošena ljubavlju i neka tako ostane. Dragi Hrvati, najjači smo kada smo zajedno, To smo pokazali u ratu, a to moramo pokazati i u miru. Cijenite ljude koji daju sebe za ovu zemlju. Nemojte se dijeliti. Hvala svima koji su glasali za mene i onima koji nisu glasali za mene", rekla je Kolinda Grabar Kitarović.

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.