13.1.2020. 9:19
0
Pisanje hrvatskih medija: Filip Zavadlav hapšen jer je pretukao brata, jednom uhvaćen s majkom kako provaljuje u crkvu
FOTO: Jutarnji list
Županijski državni advokat danas bi trebao ispitati 25-godišnjeg Filipa Zavadlava, koji je u subotu poslijepodne u centru Splita hicima iz "kalašnjikova" usmrtio trojicu muškaraca, prenose hrvatski mediji.

Filip je, navodno, najavljivao osvetu zbog iznuda i prijetnji njegovoj porodici, govoreći da će se obračunati s odgovornima čim se vrati kući s broda, piše Jutarnji list.

Jedan brat uhapšenog mladića je na liječenju u Crnoj Gori, a drugi je doveden u policiju. On, također, konzumira drogu.

Prema informacijama koje su objavljene u nekim medijima, policija je protiv osumnjičenog podnosila prijave zbog nasilja u porodici kada je istukao mlađeg brata, zbog čega je dobio zatvorsku, odnosno uvjetnu kaznu. Navodno je bio osumnjičen i za provalu u crkvu, prenosi Jutarnji.

Kako prenosi Index.hr, cijela njegova porodica je pod prismotrom Centra za socijalnu njegu, a on je bio osuđen na 30 dana zatvora, no kazna mu je preinačena u uvjetnu. U periodu od 2013. do 2014. godine Zavadlav je počinio više krivičnih djela krađe, a jednom je prilikom uhvaćen i kako s majkom provaljuje u crkvu.

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.