23.1.2020. 13:49
0
Vučić o radu nedjeljom: Nemoj mene, ja hoću da radim
Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je danas da ne razumije ideju o uvođenju zabrane rada nedjeljom.
Vučić je ukazao da Srbija treba da iskoristi to što njena ekonomija brže jača od drugih u ovom trenutku i da sada ne zastane.

"Ne znam čija je to ideja. Vidio da sam da su Crna Gora i Hrvatska to usvojile. Ja sam protiv toga. Svaki čovjek bi htio da ima zagarantovano slobodno vrijeme. Ali, možeš ti, ali nemoj mene da tjeraš, ja hoću da radim", kazao je on.

Vučić je ukazao da se zabrana rada nedeljom u Crnoj Gori i Hrvatskoj nije pokazala dobrom.

"Sada, kada imamo rast ekonomije, treba da ga podstičemo, da se hvalimo da radimo više, a ne manje. Znam da niko ne voli to da čuje, ali to je istina", istakao je on.

Na konstataciju da se građanima ne bi svidjelo da ne rade marketi nedeljom, Vučić je rekao da postoje i važnija preduzeća za ekonomiju koja treba da rade, prenosi TANJUG. 

"Zna se kako se plaća rad nedjeljom. Nemojte da sprečavate da se radi nedeljom", poručio je on.

Vučić je kazao da će poslije ovog krenuti da traže "da ne radimo ni petkom, da ne radimo od 7 do 16, kasnije od 9 do 17 i tako dalje".

"Najbolje da ne radimo ništa, a da plate budu velike. Ne mislim da je to realno i nikada nisam volio da obmanjujem narod, takve odluke ne treba da donosimo", kazao je on.

Istakao je da ne razumije ni pomjeranje radnog vremena, i da to zamjera ministru rada Zoranu Đorđeviću.


(Lejla Trle) 
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.