23.1.2020. 16:43
0
Marš za trostrukog ubicu Filipa Zavadlava i njegove žrtve: Ovo je borba protiv sistema
U Splitu je počeo mimohod pod sloganom "Pravda za sve, otpor sistemu".

 Iako je neposredan povod trostruko ubistvo koje je počinio Filip Zavadlav, jedna od organizatorica Lana Ružić naglasila je kako cilj organizatora nije heroizirati ubicu niti propagirati ubistva, već naći metodu rješavanja problema. 

Jedna od organizatorica marša kazala je kako je ona, kao i mnogi drugi, žrtva sistema te da se on mora promijeniti. 

- Sretni smo da su ljudi prepoznali zašto smo pokrenuli ovu grupu. Za tri sedmice bit će protest u Zagrebu - kazala je ona.

Inače, demonstrante su na Rivi dočekali građani, koji su im aplaudirali, a okupilo se stotinjak ljudi. Nakon toga su zapaljene i svijeće za žrtve sistema, prenosi Avaz.


(Amila Alijagić)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.