26.1.2020. 9:20
1
Autobus pun kineskih turista iz Wuhana stigao u Hrvatsku
Na granični prijelaz Bregana, danas nešto prije podneva, stigao je autobus pun kineskih turista iz Wuhana, kineskog grada iz kojeg je krenula epidemija koronavirusa.

Kako saznaje Index.hr, oni su na tlo Evrope doputovali avionom, i to u Milano, odakle su autobusom stigli u Hrvatsku, a prije toga na milanskom aerodromu prošli tzv. screening stanja organizma. Niko nije imao simptome bolesti.

Na Bregani su zaustavljeni te su dobili upute šta moraju činiti ako primijete simptome.

Također, vozač autobusa dobio je broj epidemiologa kojem se mora javiti ako primijeti da neko od putnika ima simptome koronavirusa.

S događajem je upoznat i Hrvatski zavod za javno zdravstvo, koji je ranije objavio upute i za putnike koji idu u Kinu te povratnike ili turiste iz Kine. 


(Lejla Trle) 

1
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.