2.2.2020. 9:30
0
Sutra 'štrajkaške aktivnosti' slovenskih policajaca na Macelju i Bregani
Sindikat slovenskih policajaca (SPS) u ponedjeljak će u razdoblju od 8 do 12 sati provoditi "štrajkaške aktivnosti" na dvama graničnim prijelazima, Gruškovje/Macelj i Obrežje/Bregana, potvrdio je u petak taj sindikat.

Radi se o već najavljenom svojevrsnom bijelom štrajku kojim policajci žele upozoriti vladu na neispunjavanje dogovora o boljim plaćama i radnim uvjetima.

Kako je objavila televizijska postaja POP-TV, iz tog su sindikata poručili da su štrajkaške aktivnosti za sada usmjerene "samo protiv vlade", te da njima javnosti žele pokazati zašto je njihov štrajk upozorenja potreban, prenosi Hina.

Djelatnici policije i ministarstva unutarnjih poslova organizirani su u dva sindikata, no konkurentski Policijski sindikat Slovenije (PSS) objavio je da se ovom štrajku upozorenja neće pridružiti jer ocjenjuje da nema smisla prosvjedovati protiv vlade koja je dala ostavku, pa joj je time prestao mandat.

(Fena)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.