7.2.2020. 8:33
0
Dačić u Vladi Srbije verbalno napao evropskog komesara za proširenje
Na sastanku evropskog komesara za susjedsku politiku i proširenje Olivera Varheljija sa srpskom premijerkom Anom Brnabić i ministrima u Vladi Srbije došlo je do neprijatne situacije kada je ministar spoljnih poslova Ivica Dačić verbalno napao gosta, koji je potom napustio sastanak. Sat vremena prije nego što će se Dačić obrušiti na Varheljija razgovor je tekao potpuno normalno, bez visokih tonova i neprijatnosti, javlja srbijanski Blic.

U jednom trenutku Dačić je uzeo riječ i grubo se obratio Varheljiju.

"Bio je vrlo neprijatan. Rekao mu je da ne zna gdje je došao, da ćuti dok neko otima srpske manastire na Kosovu, da ćuti za takse koje je uvela Priština na robu iz Srbije", kaže izvor “Blica” koji je prisustvovao sastanku. 

Predsjednica Vlade, kao i ministarka za EU Jadranka Joksimović i ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović bili su u čudu, a potom je Varhelji uključio mikrofon i obratio se srpskom šefu diplomatije.

"Ja sam jedini evropski komesar koji je reagovao na takse, osudio sam ono što se događa u Crnoj Gori, Srbija je prva zemlja u koju sam došao nakon uvođenja nove metodologije i konačno, došao sam ovdje da vam pomognem", rekao je Varhelji.

Nakon toga, on je isključio mikrofon, prišao Ani Brnabić, rukovao se i napustio prostoriju.

Dačić je na novinarske upite odgovorio da nije “napao njega nego EU”.

"Napao sam EU zbog nepoštovanja Briselskog sporazuma, uvođenja Kosova u poglavlje 35, pa sada sve zavisi od toga, zbog toga što ćute na dešavanja u Crnoj Gori i što su nepravedni", rekao je on za “Blic”.

Dačić dodaje da je poručio gostu da pita opoziciju kakav im je stav o EU, o Kosovu, o Briselskom sporazumu, o Krimu…

"Slušao sam i Olija Rena, i Štefana Filea i Johanesa Hana, ali slabo smo se pomerili naprijed", kaže Dačić, a onda ublažava i dodaje da mu je rekao kako je on lično prijatelj Srbije kao i njegova zemlja i da mu želi sreću.

Srpski šef diplomatije dodaje da je izrevoltiran time što Varheljijeva tema nije samo metodologija, već i region, spoljnopolitička i druga pitanja. Međutim, negira da je u prostorijama Vlade Srbije večeras bilo skandala tvrdeći da je Varhelji žurio na sastanak sa opozicijom te da je zbog toga ranije napustio sastanak.


(Patria)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.