15.2.2020. 11:20
1
Tadić: Situacija u BiH više nego opasna po region
Lider Socijaldemokratske stranke u Srbiji Boris Tadić rekao je da je situacija u Bosni i Hercegovini ''i više nego opasna po region'', i da je posljedica vlasti nacionalističkih lidera u čitavom regionu, ali i velikih grešaka međunarodne zajednice u BiH.

Tadić je za list Danas rekao da posljednjih osam godina postoji "erozija svega pozitivnog" što bi smirilo regionalne tenzije i dodao da se ponovo prijeti dezintegracijama postojećih država i "zvecka oružjem u potaji".

"Region biva opterećen sukobima i što u krajnjem ostaje ključni argument za evropske političare koji se protive proširenju, da odbiju zemlje Zapadnog Balkana za punopravno članstvo u EU", rekao je Tadić.

Lider SDS je, povodom izjava ministra zdravlja Srbije Zlatibora Lončara i ministra spoljnih poslova Ivice Dačića o Crnogorcima, naveo da su to krivična djela koja izazivaju međunacionalnu mržnju i sukobe.

"Posebno ističem da su njihove izjave socijalno i politički opasne, jer predstavljaju presedan koji onda može da se primeni i na pripadnike svih drugih nacionalnih manjina", ocijenio je on.

Tadić je naveo da nije bilo dovoljno izvinjenje Lončara, već da da je trebalo da bude smijenjen.


(Lejla Trle)

1
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.