21.2.2020. 8:37
0
Grenell ostaje Trumpov izaslanik za Srbiju i Kosovo
Ambasador SAD u Njemačkoj i specijalni izaslanik predsjednika SAD Donalda Trumpa za Srbiju i Kosovo Richard Grenell ostat će na obje funkcije, iako je imenovan na mjesto vršioca dužnosti direktora američkih nacionalnih obavještajnih službi, potvrđeno je za Glas Amerike u njegovom kabinetu, prenosi Beta.

"Možemo da potvrdimo da će ambasador Grenell služiti i kao ambasador u Njemačkoj i specijalni izaslanik predsjednika SAD za mirovne pregovore Srbije i Kosova i v.d. direktora nacionalnih obavještajnih službi simultano", naveo je za Glas Amerike Dik Kastin, portparol Grenella.

Kastin, je dodao da će Grenell biti na funkciji vršioca dužnoti direktora nacionalnih obavještajnih službi samo privremeno.

"Ističem da je ambasador Grenell odgovorio na zahtjev predsjednika Trumpa da bude vršilac dužnosti direktora nacionalnih obavještajnih službi na određeno vrijeme. Bijela kuća će uskoro objaviti svoju nominaciju za ovo mjesto. Uzimajući to u obzir, Grenell će ostati na funkcijama ambasadora SAD u Njemačkoj i specijalnog izaslanika za Srbiju i Kosovo i 100 posto je tome posvećen", naveo je Kastin za Glas Amerike.


(Patria)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.