18.3.2020. 17:29
0
Broj zaraza koronavirusom u Sloveniji porastao na 286
U Sloveniji je do srijede u 14 sati ukupno potvrđena zaraza koronavirusom u 286 osoba, što je za 11 više u odnosu na isto vrijeme u utorak, objavila je slovenska vlada na Twitteru.

Ukupno je do sada testirano 8730 osoba, gotovo tisuću više u odnosu na stanje testiranja od utorka.

 Iako je dnevni porast broja novozaraženih u Sloveniji zadnja dva dana usporen, slovenski infektolozi navode da je zemlja još u početnoj fazi epidemije te idućih dana treba očekivati teža oboljenja već inficiranih, a za što se zdravstveni sustav intenzivno priprema.

 Kako je u utorak izjavio ministar zdravstva Tomaž Gantar, u Sloveniji je provedba strožih mjera za sprečavanje epidemije počela sedam do deset dana kasnije nego što je trebalo, a stvarno zaraženih možda je i pet puta više nego što je evidentirano.

 Sada se svi moramo ponašati tako kao da smo zaraženi i pridržavati se strogih mjera kako bismo zaustavili krivulju eksponencijalnog porasta broja oboljelih, kazao je Gantar.

 U Sloveniji je do sada jedna osoba umrla od posljedica zaraze koronavirusom, ali je još pet oboljelih u vrlo kritičnom stanju u Infektološkoj klinici u Ljubljani gdje je na intenzivnom odjelu ukupno petnaestak težih slučajeva, objavljuju slovenski mediji, prenosi Hina.

(Fena)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.