16.5.2020. 14:25
1
Na Mirogoju komemoracija žrtvama, proučena i dova
Centralna komemoracija za žrtve Bleiburške tragedije i Križnoga u Republici Hrvatskoj upriličena je dana 16. maja na groblju "Mirogoj" u Zagrebu.

Voditeljica programa bila je Tanja Maleš, urednica na Hrvatskom katoličkom radiju, koja je na početku napomenula kako se komemoracija zbog aktualne pandemije koronavirusa održava u tri države, Austriji, Hrvatskoj te BiH, dok su pokrovitelji Hrvatski sabor, a supokrovitelj Hrvatski narodni sabor iz BiH.

Potom su kod Križa na Mirogoju položeni vijenci, a državno izaslanstvo predvodio je predsjednik Hrvatskog sabora Gordan Jandroković. 

Za katoličke žrtve molio je mons. Jure Bogdan, vojni ordinarij u Republici Hrvatskoj i predsjednik Komisije HBK i BK BiH za hrvatski martirologij.  Molitvu, odnosno dovu, za žrtve Islamske vjerske zajednice, izrekao je imam zagrebačke džamije Mersad efendija Kreštić.



(Patria) 

1
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.