19.5.2020. 11:19
0
Trostruki ubica iz Splita Filip Zavadlav dobiva ljubavna pisma i fotografije žena
Filip Zavadlav (25), koji je osumnjičen da je u januaru ove godine u Splitu, počinio trostruko ubojstvo, u svom se prvom ispitivanju jučer se branio šutnjom.

Branko Šerić, advokat Zavaldava, za RTL je kazao da Filipa nije posjetio dva mjeseca zbog korone te da mu je jutros izgledao pribran.

Vještačenje je dokazalo da je Filip Zavadlav u vrijeme počinjenja ubistava bio bitno smanjeno uračunljiv.

"On je svjestan za što ga se tereti. A o tome kako će se dalje situacija s njim odvijat, to ćemo vidjeti. Hoće li će nešto biti, neki stresni okidač koji će utjecati na njegovo duševno stanje i zdravlje, o tom potom", kazao je Šerić.

Istraga je njegovim iskazom završena te se čeka podizanje optužnice, ali i njegov premještaj iz zatvorske bolnice u Svetošimunskoj ulici.

"U ovom trenutku ne znam u koji će okružni zatvor biti premješten, u Remetinac ili negdje drugdje. Ali uvjeren sam da neće biti vraćen na Bilice u Split, jer razlozi sigurnosti i dalje postoje. Oni opravdavaju da ne bude smješten u Okružnom zatvoru u Splitu", kazao je Šerić.

Šerić je odgovorio i na pitanje raspituje li se iko za Zavladava i njegovo psihičko zdravlje.

"Ima jako puno upita pristiglih u moju kancelariju i lično. Dobiva jako puno pisama. Ima ljudi koji mu i dalje izražavaju podršku, ali ja ih shvaćam. To nije podrška za nešto što je on napravio, ako je napravio, već isključivo što ga smatraju žrtvom sistema", kazao je Šerić.

Otkrio je da je Zavladav dobio više od 500 pisama, a dobiva i fotografije. Na pitanje jesu li u pitanju fotografije žena, kazao je da ne želi o detaljima.


Iako to odvjetnik Šerić nije želio komentirati, RTL prenosi da trostrukom ubici iz Splita redovito stižu i bračne ponude, a neke od tih navodno su žena najavile da stižu na suđenje gdje god se ono bude održavalo.



(Nermana Crnčalo)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.