19.5.2020. 22:40
0
Zagrebačka policija uhapsila sedam Hrvata koji su krijumčarili strance s područja BiH
Zagrebačka policija prijavila je sedmero hrvatskih državljana, osumnjičenih da su od feburara u najmanje šest navrata s područja Bosne i Hercegovine na teritorij Hrvatske, a potom i u druge članice Evropske unije, ilegalno prebacili najmanje 40 stranih državljana.

Osumnjičenici su uhapšeni danas. U akciji u kojoj je, pored zagrebačke policije, sudjelovao Uskok i Pnuskok, na širem zagrebačkom području uhapšeno je pet muškaraca i dvije žene, u dobi između 21 i 35 godina, saopćeno je iz Policijske uprave zagrebačke.

Pretragom njihovih domova i automobila pronađeno je više mobitela, SIM kartica raznih operatera i razna korespodencija.

Nakon završenog kriminalističkog istraživanja protiv svih osumjičenih podnijete su Uskoku krivične prijave za šest djela "Protuzakonitog ulaženja, kretanja i boravka u Republici Hrvatskoj, drugoj državi članici EU ili potpisnici Šengenskog sporazuma''. 


(FENA)

 
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.