20.5.2020. 22:30
0
Novi zemljotres u Zagrebu
FOTO: Ilustracija
U Zagrebu je večeras ponovo zabilježen zemljotres. Podrhtavanje tla osjetilo se oko 20:30 sati.

- Potres magnitude 2.0 po Rihteru zabilježen je 11 kilometara sjeveroistočno od Zagreba, a intenzitet u epicentru II-III stepena EMS ljestvice - saopćile su nadležne službe.

Iako zemljotres nije bio pretjerano jak, brojni Zagrepčani, posebno stanovnici Markuševca, Bukovca, Čučerja i okolnih naselja, kažu da je podrhtavanje bilo prilično neugodno.

Zemljotres jačine 5,3 stepeni pogodio je 22. marta Zagreb, potom je usljedio još jedan jačine pet stepeni, a za njim i još nekoliko manjih. Šteta iznosi oko 5,6 milijardi eura, procijenili su stručnjaci Građevinskog fakulteta.


(Lejla Trle) 

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.