30.6.2020. 20:19
0
Požar na Pelješcu: Tri kanadera gase vatru, turisti u panici
Kod mjesta Kućište na poluostrvu Pelješcu izbio je požar koji se usljed jakog vjetra brzo širi u smjeru Vignja i prijeti kućama, pa su u pomoć pritekla i tri kanadera.

Kanaderi su oko 15 sati došli u pomoć vatrogascima iz Orebića, Kune Pelješke, Vignja, Lovišta, Trpnja i Korčule.

Kantonalni vatrogasni komandir Stjepan Simović rekao je da požar nije pod kontrolom i da se širi prema vrhu brda Sveti Ilija i stvara probleme na nepristupačnom terenu, te da gašenje otežava i vjetar, prenosi "Indeks".




On je dodao da će u slučaju potrebe biti aktivirane i dodatne snage sa Pelješca i Korčule.

Iz Ministarstva odbrane Hrvatske saopćili su da je to drugi angažman zračnih protivpožarnih snaga u ovogodišnjoj sezoni.

Jedan od čitatelja 24sata.hr je izjavio da je nastala panika među turistima.

"Neki su se s kamp kućicama udaljili iz Vignja, ali mi mještani smo smireni, znali smo vidjeti i puno gore. Čuli smo da je kabel od struje uzrokovao požar, a neka mjesta su i dalje bez struje", ispričao je čitatelj.

Zbog nepristupačnosti terena, razbuktalu vatru trenutno gase tri kanadera. Iako požar još nije lokaliziran, vatrogasci kažu da nema straha te da će ubrzo i ovaj požar biti ugašen.

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.