10.7.2020. 20:59
0
Direktor policije Srbije : Nije tačno da policija organizuje huligane
FOTO: Ilustracija
Direktor policije Srbije Vladimir Rebić odbacio je kao lažne tvrdnje da su među demonstrante ubačeni pripadnici MUP-a i bezbjednosnih službi.

Sa ciljem da upravo oni naprave incidente koji bi izazvali reakciju policije.

"Danas su sagovornici pojedinih medija pokušali da kriminalizuju pripadnike policije i napadnu ministra unutrašnjih poslova Nebojšu Stefanovića lažnim tvrdnjama da upravo on upravlja huliganima koji izazivaju narede na protestima" saopštio je Rebić i ocijenio da takve neistine imaju za cilj narušavanja ugleda policije i ministra Stefanovića.

Direktor policije izjavio je da je skandalozna i potpuno netačna tvrdnja jednog bivšeg policajca koji je optužio pripadnike Odjeljenja za posebne akcije da učestvuju u izazivanju provokacija, kako bi se stekli uslovi za nečije hapšenje.

"Ni činjenica da je tokom dva dana protesta povređeno 118 policijskih službenika nekima nisu dovoljan razlog da pokažu malo obzira prema pripadnicima policije, već naprotiv pokušavaju da nasilne i rušilačke proteste predstave zapravo kao međusobni sukob policajaca", navedeno je u saopštenju.


(Lejla Trle) 

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.