29.7.2020. 22:26
1
Zabranjeni derneci na beogradskim splavovima
U Beogradu su, radi sprečavanja širenja virusa korona, zabranjene zabave i sve druge proslave na brodovima, čamcima i splavovima, te svim vrstama plutajućih objekata, odlučila je Lučka kapetanija Beograd nakon sastanaka, konsultacija i preporuka zdravstvenih radnika.

Pod prijetnjom kažnjavanja za prekršaj u skladu sa Zakonom o plovidbi u unutrašnjim vodama, svi su dužni da se pridržavaju svih mjera radi sprečavanja pojave, širenja i suzbijanja zarazne bolesti Covid 19 i zaštite od te bolesti, saopćeno je iz Lučke kapetanije.

Dozvoljena je plovidba čamcem pri čemu treba voditi računa da bude osigurana razdaljina između lica na čamcu od dva metra, prenosi Avaz.


- Svaki prekršaj odredaba ovog saopštenja brodarstvu smatraće se prekršajem u unutrašnjoj plovidbi i biće kažnjen u skladu sa odredbama Zakona o plovidbi i lukama na unutrašnjim vodama - napominje se u saopćenju.


(Lejla Trle) 

1
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.