17.9.2020. 22:26
0
Crna Gora: Iz kuće Đukanovićevog brata ukraden nakit vrijedan 700.000 eura
Iz kuće biznismena Ace ?ukanovića, brata crnogorskog predsjednika Mila ?ukanovića, još proljetos ukradeni su satovi i nakit vrijedni oko 700.000 eura, pišu podgoričke Vijesti.

Pozivajući se na više izvora, podgorički dnevniik piše da je zbog ove krađe već pola godine u pritvoru Ana Pešukić - koja je radila kao kućna pomoćnica kod Ace Ðukanovića, koji kontroliše Prvu banku.

Gabrijela Ðukanović, supruga Ace Ðukanovića, prema istim informacijama, otkrila je da su pokradeni kada je početkom aprila krenula da na ruku stavi jedan od skupocjenih satova iz svoje kolekcije.

Navodeći riječi sagovornika upućenog u istragu, Vijesti pišu da su Ðukanovići ispričali istrazi da su se spremali te večeri da izađu kada je Gabrijela ustanovila da im nedostaju vrijedne stvari.

"Otvorila je kutiju, sata nije bilo. Nakon toga počela je da otvara kutije sa satovima i nakitom - bile su prazne. Vidjela je da je nestao i veliki zlatni grb Crne Gore", ispričao je sagovornik Vijesti.

U istrazi na licu mjesta je saslušana posluga kada je, kako se navodi, Pešukićeva "odmah priznala da je mjesecima uzimala ručne časovnike, zlato, nakit, te da je sve što je ukrala i prodala.

O krađi iz kuće vlasnika Prve banke formiran je predmet, ali o tome za Vijesti nisu željeli da govore ni u Upravi policije ni u Specijalnom tužilaštvu, nadležnom za taj slučaj.

Iz izvora bliskih istrazi se navodi da je Pešukićeva već prve noći priznala da je isključivo sama krala nakit i druge vrijedne stvari, a potom ih prodavala, pa je tako sat, zbog kojeg je otkrivena, prodala za 100.000 eura, kao polovan.

Crna Gora
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.