23.9.2020. 9:32
0
Crnogoriski mediji: Moguće da će konstitutivna sjednica Skupštine Crne Gore biti prekinuta
Konstitutivna sjednica novog saziva Skupštine Crne Gore, na kojoj bi trebalo da bude izabran njen predsjednik, biće održana danas. Ipak, podgoričke Vijesti javljaju, pozivajući se na više izvora, da će ona najvjerovatnije biti prekinuta nakon verifikacije mandata poslanika, jer tri koalicije koje imaju većinu nisu postigle dogovor oko izbora predsjednika Skupštine. Postoji poslovnička mogućnost da se to uradi i prije početka, dodaju.

Dnevnim redom je predviđeno utvrđivanje broja potpredsjednika i izbor potpredsjednika parlamenta.

Poslanici bi trebalo da izaberu predsjednika i članove Administrativnog odbora crnogorskog parlamenta.

Sjednicu novog saziva parlamenta je sazvao predsjednik prethodnog sastava Skupštine Ivan Brajović.

Sjednicom će predsjedavati najstariji poslanik Miodrag Lekić, a pomagaće mu najmlađi Maksim Vučinić, prenosi RTCG.

Na zasjedanju će biti prezentovan Izvještaj Državne izborne komisije o rezultatima parlamentarnih izbora koji su održani 30. augusta.

Prema zvaničnim rezultatima izbora, koalicija "Odlučno. DPS - Milo Đukanović" osvojila je 30 mandata, koalicija "Za budućnost Crne Gore" 27, koalicija "Mir je naša nacija" deset, a platforma "Crno na bijelo", četiri.

Bošnjačka stranka i Socijaldemokrate imaće po tri poslanika, a Socijaldemokratska partija dva. Po jednog predstavnika imaće Albanska lista "Nik Đeljošaj- Genci Nimanbegu" i koalicija "Jedonoglasno".

Biračko pravo je imalo 540.026 osoba, a glasalo je 413.894 građana.

Predstavnici tri partije koje imaju parlamentranu većinu, nisu juče na sastanku s mitropolitom Srpske pravoslavne crkve Amfilohijem uspjeli da se dogovore oko resora u novoj vladi, a ni o tome da Krivokapić bude mandatar za sastav nove vlade, objavile su podgoričke "Vijesti".

Demokratski Front je, kako je rekao jedan od njegovih lidera Milan Knežević, spreman da danas glasa za predsjednika Skupštine iz redova Demokrata i da potpiše kandidaturu za premijera, i da u krajnjem da i manjinsku podršku novoj vladi.

"Niko iz Demokratskog fronta nije doveo u pitanje Zdravka Krivokapića kao mandatara, već tražimo da nam pojasni zahtjeve Dritana Abazovića koji su očigledno ranije bili dogovoreni s Krivokapićem, u kojima traži sve ključne resore u Vladi, saopštio je Knežević.

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.