29.9.2020. 17:26
1
Plenković 'jasno kazao' Izetbegoviću i Čoviću da preglasavanje Hrvata nije dobro
Hrvatski premijer Andrej Plenković u utorak je rekao da je dan ranije tijekom susreta u Banskim dvorima predsjedniku SDA Bakiru Izetbegoviću i predsjedniku HDZ-a BiH Draganu Čoviću jasno kazao da nije dobro da Hrvatima predstavnika u Predsjedništvu bira drugi narod.

"Smatramo da prakse koje postoje od 2006. godine nisu dobre, da jedan drugi narod bira Hrvatima predstavnika u Predsjedništvu. Ja sam to jasno kazao jučer Izetbegoviću i Čoviću", rekao je Plenković u Rijeci gdje je boravio u brodogradilištu 3. Maj na primopredaji broda kanadskim naručiteljima.

"Naravno, poštujući BiH i njezine institucije, naš jedinstven stav je da bi sami akteri u BiH, institucije i stranke, trebale iznjedriti takav izborni zakon koji će onemogućiti situaciju kakvu imamo sada, da jedan konstitutivni narod osjeća da su stvari nepravedne", rekao je hrvatski premijer i dodao da je uvjeren da se hrvatski stav "neće mijenjati tko god bio na vlasti", javila je Hina.

(Fena)

1
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.