25.10.2020. 13:04
0
Brnabić saopćila ko će biti novi ministri u Vladi Srbije
Nakon sjednice Predsjedništva Srpske napredne stranke na kojoj se raspravljalo o sastavu nove Vlade, premijerka Ana Brnabić saopćila je ko će biti novi ministri u Vladi Srbije, javlja "Blic".

U novoj Vladi bit će ukupno 21 ministarstvo. Prema tom prijedlogu nova Vlada Srbije imat će tri nova resora, a to su Ministarstvo za brigu o selu, Ministarstvo za brigu o porodici i demografiji i Ministarstvo za ljudska i manjinska prava i društveni dijalog.

Ovo su ministri u novoj Vladi:

Ministarstvo finansija - Siniša MaliMinistarstvo privrede - Anđelka AtanackovićMinistarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede - Branislav NedimovićMinistarstvo zaštite životne sredine - Irena VujovićMinistarstvi građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture - Tomislav Momirović

Ministarstvo rudarstva i energetike - Zorana MihajlovićMinistarstvo trgovine, turizma i telekomunikacija - Tatjana MatićMinistarstvo pravde - Maja PopovićMinistarstvo državne uprave i lokalne samouprave - Marija ObradovićMinistarstvo za ljudska i manjinska prava i društveni dijalog - Gordana ČomićMinistarstvo unutrašnjih poslova - Aleksandar VulinMinistarstvo odbrane - Nebojša StefanovićMinistarstvo spoljnih poslova - Nikola SelakovićMinistarstvo za evropske integracije - Jadranka JoksimovićMinistarstvo prosvjete, nauke i tehnološkog razvoja - resor koji je dobio SPS, trebao bi da vodi Branko Ružić, potpredsednik SPS i dosadašnji ministar državne uprave i samoupraveMinistarstvo zdravlja - Zlatibor LončarMinistarstvo za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja - Darija Kisić-TepavčevićMinistarstvo za brigu o porodici i demografiji - Ratko DmitrovićMinistarstvo omladine i sporta - Vanja UdovičićMinistarstvo kulture i informisanja - Maja GojkovićMinistarstvo za brigu o selu - Milan Krkobabić.

 
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.