26.10.2020. 8:42
0
Vođa "škaljarskog klana": Ako mi se bilo šta desi, policija će biti direktno odgovorna
Likvidacija Jovana Vukotića koja je, navodno, pokušana protekle srijede trebalo je da bude plaćena pola miliona eura, tvrde crnogorski mediji pozivajući se na sagovornike iz tamošnje policije.

Za toliko novca je, prema istim informacijama, Petar Mujović prihvatio da likvidira Vukotića, koji je u medijima označen kao vođa „škaljarskog klana". Međutim, policija za sada nije uspjela da dokaže Mujovićevu namjeru, pa je protiv njega podnijeta krivična prijava za nedozvoljeno nošenje oružja.

Kriptovani telefon

Prilikom Mujovićevog hapšenja kod njega je pronađen kriptovani telefon u kojem su bili i nadimci osoba koje su, kako se pretpostavlja, naručile Vukotićevu likvidaciju. Petar Mujović je inače rođeni brat Radovana Mujovića, koji prema operativnim podacima policije važi sa visokokotiranog člana kavačkog kriminalnog klana.

Na saslušanju u policiji Mujović je, navodno, priznao da je naoružan čekao priliku da ubije vođu „škaljaraca", dok je na saslušanju u nikšićkom višem državnom tužilaštvu odlučio da se brani šutnjom. Prema nezvaničnim informacijama, policija je saznala da je Mujović osim Vukotića, pratio i njemu bliske ljude. Nekoliko dana prije nego što je uhapšen kod policijske stanice u Nikšiću, Mujović je istim automobilom od Kotora do Čeva pratio i Vukotićeve prijatelje koji su vozili njegove automobile.

Upravo je Vukotićev blizak prijatelj i jedan od pripadnika obezbjeđenja Dragoljub Ćetković u srijedu primjetio da ih danima prati isto vozilo. Navodno je Mujović upravljao tim automobilom i bio je u neposrednoj blizini vozila u kojem je bio Vukotić, kada ga je policija uhapsila.

Pored Petra Mujovića, prema nezvaničnim informacijama, uhapšen je i njegov brat Radovan. Obojica su, navodno, članovi nikšićkog ogranka „kavačkog klana". Petar i Radovan Mujović privođeni su zbog trgovine narkoticima. Specijalno državno tužilaštvo tereti Radovana Mujovića da je sa Budvaninom Vasilijem Rafailovićem organizovao kriminalnu grupu čiji članovi stoje iza pokušaja ubistva Marka Ljubiše Kana i Gorana Slovinića.

Mujović i Rafailović, prema policijskim informacijama, dovode se u vezu sa „kavačkim klanom". Prilikom hapšenja, kod Mujovića je pronađen pištolj u kojem je, kako je za crnogorske medije potvrdila tamošnja policija, bio metak u cijevi. Mujović je u srijedu vozilom izvjesno vrijeme pratio Vukotića, da bi ga patrola policije oko 15 sati zaustavila ispred tunela Vrmac.

Dva puta izašao iz kuće

Nasuprot policijskim informacijama da su njihovi pripadnici otkrili pokušaj Vukotićeve likvidacije i da su oni razoružali Mujovića, ljudi bliski vođi „škaljarskog klana" negirali su za crnogorske medije ove navode, tvrdeći da je napadača razoružao jedan od pripadnika ozbezbjeđenja Kotoranina i to ispred Odjeljenja bezbednosti u ovom gradu.  

U izjavi za crnogorske medije Vukotić je povodom događaja koji se odigrao u srijedu kazao da je, otkada se nalazi na slobodi, dva puta izašao iz kuće i da je oba puta policija pokušala da ga privede.

- Prije toga su mi pretresali automobil, držali me na ulici kao glinenog goluba. Od sada, ako mi se bilo šta desi, moja porodica i prijatelji, smatrat će policiju direktno odgovornom - rekao je Vukotić.

Sudija za istragu kotorskog Osnovnog suda Špiro Pavićević odredio je pritvor do 30 dana Nikšićaninu Petru Mujoviću. Mujoviću je tužilac na teret stavio krivično djelo nedozvoljeno držanje oružja, prenosi Kurir.

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.