10.11.2020. 22:25
0
Bečić: Skupština Crne Gore biraće novu Vladu 24. novembra
Sjednica Skupštine Crne Gore na kojoj će se birati nova vlada biće 24. novembra, najavio je predsjednik parlamenta Aleksa Bečić.

Rekao je da je formirana radna grupa koja će do kraja ove sedmice utvrditi prijedlog odluke o dopunama Poslovnika koje će omogućiti bezbjedno održavanje sjednice uprkos epidemiji koronavirusa. Po pisanju medija, pet poslanika je bolesno od koronavirusa, pa je izbor Vlade neizvjestan, te je otvoreno pitanje održavanja elektronske sjednice. 

Slaven Radunović iz Demokratskog fronta (DF) je kazao da je dogovoreno da plenarna sjednica bude kratka, samo da se donese "konsensualna odluka" da bolesni poslanici glasaju online, i ta odluka će važiti do 31. decembra.

Danijel Živković iz Demokratske partije socijalista rekao je da njegova partija neće opstruirati takav način izbora Vlade.

Mandatar za sastav nove vlade, Zdravko Krivokapić, predstavio je kandidate za ministre kojih će biti 12 jer je, kako je istakao, bilo i 12 Hristovih apostola. 
 
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.