12.11.2020. 19:24
0
Velika hapšenja u Srbiji: Uhapšeno 28 osoba, među njima bivši i sadašnji dužnosnici Prijepolja, Arilja i Novog Pazara
Dvadeset osam osoba uhićeno je na području općina Prijepolje i Arilje te grada Novog Pazara u Republici Srbiji zbog sumnje da su počinile više kaznenih djela, i to zlouporaba službenog položaja, trgovina utjecajem i zloupotreba u vezi s javnim nabavkama.

Među uhićenima su bivši i sadašnji dužnosnici Prijepolja, Arilja i Novog Pazara, kao i direktori pojedinih javnih poduzeća iz tih mjesta, prenose srbijanski mediji.

U Novom Pazaru policija je uhitila pomoćnika gradonačelnika tog grada E. Š. (1981), odgovornu osobu Zavoda za urbanizam S. Lj. (1976), odgovornu osobu Javnog komunalnog poduzeća Gradska čistoća E. O. (1962) i još osam osoba zbog postojanja osnova sumnje da su počinili kaznena djela "trgovina utjecajem", "zloupotreba službenog položaja" i "zloupotreba u vezi s javnom nabavkom", navodi Radiotelevizija Srbije (RTS).

Također, uhićeni su i radnik Gradske uprave Novog Pazara M. D. (1968), zaposleni u Kulturnom centru tog grada A. I. (1978), kao i vlasnici pet gospodarskih društava, dok je za jednom osobom podnesena kaznena prijava u redovnom postupku.

Osumnjičeni se terete za zloupotrebe i makinacije u postupku javnih nabavki.

Uhićeni su i bivši predsjednik općine Prijepolje D. Z. (1965), odgovorna osoba vrtića "Miša Cvijović" I. K. (1978), kao i šest službenika Općine Prijepolje, zbog sumnje da su počinili kaznena djela "zloupotreba službenog položaja", "zloupotreba službenog položaja u pomaganju" i "trgovina utjecajem". Kaznena prijava u redovnom postupku bit će podnesena i protiv odgovorne osobe Turističke organizacije Prijepolje.

Zbog sumnje da su zloupotrijebili službeni položaj, u Arilju su uhićeni bivši predsjednik te općine M. N. (1956), zamjenik predsjednika B. V. (1965), rukovoditelji općinske uprave Arilje G. P. (1964) i R. N. V. (1962), dužnosnik Mjesne zajednice Kruščica T. K. (1975), dužnosnik FK "Budućnost" iz Arilja M. S. (1951), bivša radnica općine, kao i vlasnici dva gospodarska društva s područja te lokalne samouprave.

Policija će i protiv bivšeg predsjednika općine Arilje Z. T. podnijeti kaznenu prijavu u redovnom postupku.

Oni se terete za zloupotrebe i makinacije u postupku javnih nabavki.

Akcija je izvedena u suradnji s Posebnim odjeljenjem za suzbijanje korupcije Višeg javnog tužiteljstva u Kraljevu, a osumnjičeni će, uz kaznene prijave, biti privedeni nadležnom tužiteljstvu.

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić na konferenciji za novinare kazao je da su jutros uhićena dva bivša predsjednika općine iz redova Srpske napredne stranke, prenosi RTS, a riječ je o, kako je kasnije rekao, bivšim čelnicima općina Arilje i Prijepolje.

(Fena)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.