22.11.2020. 11:22
0
Policija objavila detalje stravične nesreće na autocesti u Hrvatskoj
Iz Policijske uprave zagrebačke objavili su detalje stravične prometne nesreće na autocesti A1, u kojoj su poginule četiri osobe.

"Jučer, 21. studenoga oko 7.20 sat, 54-godišnjak upravljao je teretnim vozilom marke Mercedes čakovečkih registarskih oznaka, a koje je vuklo priključno vozilo također čakovečkih registarskih oznaka, a kretao se sjevernim kolnikom autoceste A1, dionice prometni čvor Zdenčina –Jastrebarsko u smjeru jugozapada. Dolaskom do 19 km nije se kretao sredinom obilježene prometne trake već se nepropisno kretao većim dijelom prometne trake za zaustavljanje vozila u nuždi. Tom prilikom je prednjim desnim dijelom teretnog vozila naletio na stražnji lijevi dio osobnog vozila (kombi) kutinskih registarskih oznaka, a koje je bilo zaustavljeno, zbog kvara s uključena sva četiri pokazivača smjera, uz sjeverni rub kolnika nalazeći se većim dijelom desne strane vozila na mekom terenu sa sjeverne strane kolnika, a manjim dijelom lijeve strane vozila u prometnoj traci za zaustavljanje vozila u nuždi. Uslijed naleta osobno vozilo odbačeno je prema naprijed gdje je prednjim dijelom naletjelo na 51-godišnjeg pješaka, a koji se u trenutku nesreće nalazio ispred prednjeg dijela vozila koje je bilo u kvaru. Nakon toga došlo do prevrtanja vozila, dok je teretno vozilo s priključnim vozilom sletjelo s kolnika, prevrnulo se i bočnom stranom naletjelo na istog 51-godišnjaka.

U prometnoj nesreći na mjestu događaja smrtno je stradao 51-godišnjak te dvije putnice starosti 50 i 31 godinu te 69-godišnjak koji su se nalazili u osobnom vozilu.

Nadalje, 64-godišnji putnik je teško ozlijeđen, liječnička pomoć pružena mu je u KBC Zagreb. Lakše je ozlijeđen 54-godišnji vozač teretnog vozila i 29-godišnji putnik iz osobnog vozila, a liječnička pomoć pružena im je u KBC Sestre milosrdnice. Lakše je ozlijeđeno još dvoje putnika (26, 29) iz osobnog vozila, a liječnička pomoć pružena im je u KB Sveti Duh.

U vremenu od 8 do 13.50 sati, bio je obustavljen promet sjevernim kolnikom autoceste A1, dionica prometni čvor Zdenčina – prometni čvor Jastrebarsko.

Po otpuštanju 54-godišnjeg vozača iz bolnice nad njim će se provesti kriminalističko istraživanje zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela izazivanje prometne nesreće", priopćila je policija.

 
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.