4.12.2020. 18:34
0
Krivokapić: Crna Gora neće postati druga srpska država
Neće Crna Gora postati druga srpska država, Crna Gora je nezavisna i tako će ostati, ali će imati najbolje odnose sa susjedima, rekao je novi premijer Crne Gore Zdravko Krivokapić, prenose Vijesti.

"Čega se plašimo? Neće Crna Gora postati druga srpska država", rekao je u prvom obraćanju javnosti novi premijer. Krivokapić je rekao da njegova Vlada ima obavezu da ne razočara građane.

Kako prenose podgoričke Vijesti, u obraćanju je rekao da su već pripremili izmjene Zakona o slobodi vjeroispovijesti.

Krivokapić je rekao da je ovo "priča o početku direktne demokratije".

"Ova vlada nije možda poželjna i kritikovana, da li sam prebrojavao krvna zrnca, ne niti ću. Nijednog ministra nijesam pitao je li Srbin, Crnogorac... Ovo je naša Crna Gora. Nemojte dalje da se dijelimo. Moramo svi da gradimo bolju budućnost, zasnovanu na talentima i znanju. Imamo prirodno bogatsvo, ali najveće bogatstvo je naš čovjek, koji ima veliki potencijal. To je crngorski etos, nije bilo čiji, nego crnogorski. Nema te ekonomije koja je važnija od sistema vrijednosti, sve se to nalazi u ekspozeu. Pročitajte ga detaljno, analizirajte, nađite grešku, i treba jer ko radi taj i griješi. Dajte da se Crna Gora preobrazi u svakom smislu, ako krenemo svi zajedno, mi ćemo biti pobjednici. Nećemo pitati koja je ovo vlada. Ako je pravda za sve mnoge stvari će krenuti na bolje".

On je najavio da će prve sedmice razgovarati sa ambasadorima. "Ako ne možemo poći u Brisel imat ćemo Brisel ovdje. Naše opredjeljenje je EU mi želimo takvu politiku. Ispunit ćemo zahtjeve iz poglavlja 23 i 24. Crnu Goru moramo učiniti ekološkom državom".  

Za kabinet Krivokapića glasalo je 70 poslanika, 41 poslanik je bio za, 28 protiv, dok je jedan poslanik bio uzdržan.


(Nermana Crnčalo)
 
Crna Gora
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.