8.12.2020. 12:45
0
Novinar Margetić ponovo meta napada: Zgrada u kojoj živi polivena fekalijama
Tokom noći s ponedjeljka na utorak na ulaz u zgradu u kojoj živi hrvatski novinar Domagoj Margetić, samo nekoliko metara od vrata njegova stana, neko je bacio gomilu fekalija, slično kao i u aprilu kada je nepoznati muškarac lupao Margetiću na vrata i prijetio da će ga ubiti, a zatim polio vrata od stana kantom fekalija.

Ovoga puta u hodniku je ostavljena i – svinjska glava.

''U zgradi nema to kome biti poruka nego meni, posebno jer se sličan napad na moj stan dogodio i prije oko pola godine. Policija niti tad nije poduzela ništa, a na napad nije reagiralo niti Hrvatsko novinarsko društvo. Pa se, evo, ponovilo'', napisao je na svom Facebooku Margetić. 

Domagoj Margetić rođen je 9. januara 1974. godine u Zagrebu, gdje živi i radi kao istraživački novinar. Autor je brojnih novinarskih tekstova, kolumni, komentara u tiskanim i internetskim medijima u Hrvatskoj, Srbiji, Bosni i Hercegovini, Crnoj Gori i Makedoniji.

Domaćoj, regionalnoj i međunarodnoj javnosti poznat je po razotkrivanju i višegodišnjem istraživanju Afere Hypo.

(NAP)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.