16.12.2020. 11:42
0
Bivši šef i sekretarica Milanovićevog ureda osuđeni za lažiranje putnih naloga
Bivši šef premijerskog ureda Zorana Milanovića, Tomislav Saucha u srijedu je zbog lažiranja putnih naloga u aferi dnevnice nepravomoćno osuđen na tri godine, dok je njegova nekadašnja sekretarica Sandra Zeljko dobila četiri i pol godine zatvora.
Bivši šef premijerskog ureda Zorana Milanovića,  Tomislav Saucha u srijedu je zbog lažiranja putnih naloga u aferi dnevnice nepravomoćno osuđen na tri godine, dok je njegova nekadašnja sekretarica Sandra Zeljko dobila četiri i pol godine zatvora.

Dosuđena im je i sigurnosna mjera zabrane obavljanja službene dužnosti, a državi će morati vratiti novac izvučen preko lažnih putnih naloga.
Zeljko nije došla na izricanje presude koju je objavilo sudsko vijeće zagrebačkog Županijskog suda pod predsjedanjem Sanje Mazalin.

Saucha i Zeljko od početka suđenja u tzv. "aferi dnevnice" ističu da nisu krivi.
Uskok je, pak, tvrdio da je Zeljko putne naloge nastavila lažirati i nakon Sauchina odlaska iz kabineta s tadašnjim premijerom Zoranom Milanovićem pa ukupnu štetu procjenjuju na oko milion kuna.   
Istraga je prvo pokrenuta samo protiv Sauche, tadašnjeg SDP-ova saborskog zastupnika, a naknadno je proširena i na Zeljko, koja je na početku opisivana kao krunska svjedokinja.

Saucha je nakon izlaska iz istražnog zatvora u februaru 2017. napustio SDP i u bivšem sazivu Saboru kao član kluba zastupnika HNS-a podržavao vladajuću većinu.
Patria
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.