16.12.2020. 20:14
0
Crnogorski premijer: Podržat ćemo odluku o opozivu sedam veleposlanika
Crnogorski premijer Zdravko Krivkapić izjavio je kako će ta vlada podržati odluku o povlačenju sedam crnogorskih veleposlanika.

"Moram da budem iskren i neću da tajim ništa od građana, to je nešto što će vlada da podrži, a osnovni kriterijum je bio povlačenje nekarijernih diplomata i diplomata koji su svojim nekorektnim djelovanjem u posljednja tri mjeseca nanijeli štetu ne Zdravku Krivokapiću ili bilo kojoj političkoj strukturi, nego Crnoj Gori", kazao je on u Bruxellesu za Radio televiziju Crne Gore.

Mediji su ranije danas objavili da je ministar vanjskih poslova Crne Gore Đorđe Radulović pokrenuo opoziv sedam crnogorskih veleposlanika.

Radulović je odlučio da opozive veleposlanika Crne Gore u Kini Darka Pajovića, veleposlanika u Srbiji Tarzana Miloševića, veleposlanicu u Ujedinjenim Arapskim Emiratima Dušanku Jeknić, veleposlanika pri Svetoj stolici Miodraga Vlahovića, veleposlanicu u Italiji Sanju Vlahović, veleposlanika u Bosni i Hercegovini Obrada Miša Stanišića te veleposlanicu u Njemačkoj Veru Kuliš.

Kako je rekao Krivokapić, diplomata mora prvenstveno da zastupa državu ne neku partiju ili interesnu grupu.

"Cilj je da smanjimo broj političkih diplomata, a povećamo broj karijernih", istaknuo je crnogorski premijer.

(FENA)
Crna Gora
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.