11.1.2021. 19:38
0
Policajac iz BiH oduševio region: Iz blata u Petrinji izvadio zastavu Hrvatske
Nakon katastrofalnih zemljotresa koji su pogodili područje Petrinje u Hrvatskoj, pomoć stiže sa svih strana svijeta.

Iako je pomoć iz Bosne i Hercegovine stizala iz svih gradova, u prvi plan dospio je Samir Mirvić, komandir Jedinice za intervenciju i podršku pri Direkciji za koordinaciju policijskih tijela BiH.

Naime, na društvenim mrežama pojavila se fotografija policajca koji iz blata podiže zastavu Hrvatske i prislanja je uz objekt.

Kako je rekao, sve se desilo u petak, 8. januara.

- U petak smo krenuli iz Sarajeva da dostavimo humanitarnu pomoć Petrinji i Glini. Akciju pomoći je organiziralo Udruženje veterana brigade Starog Grada na čelu sa Alijom Jašarevićem. On se obratio direktoru Direkcije Mirsadu Viliću i zatražio pomoć u vidu da mu ustupi vozače i kombije. Direktor je izašao u susret i dao podršku te je naš tim učestvovao u ovoj humanitarnoj akciji prijateljima u Hrvatskoj - rekao je Mirvić, prenosi Avaz.  

Kaže da je cilj akcije bila pomoć za kolege iz policijskih stanica Petrinja i Glina.

- Otišli smo u Petrinju i podijelili pakete, pa potom u Glinu i vratili se ponovo u Petrinju. Baš je centar grada najviše stradao. Kada smo prolazili pored ruševina vidio sam zastavu Hrvatske u blatu. Bilo mi je teško gledati zastavu Hrvatske u blatu, imao sam neki loš osjećaj. Sagnuo sam se, podigao je, smotao i stavio uz ulazna vrata, Nadam se da će je vlasnik pronaći i uzeti. Nisam ni znao da su me prijatelji slikali - kazao je Mirvić.   


(Lejla Trle) 

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.