17.1.2021. 12:23
0
U Sloveniji 569 novozaraženih, indikatori epidemije u blagom padu
U Sloveniji je u zadnja 24 sata uz smanjen opseg testiranja potvrđeno 569 novih zaraza koronavirusom, a od posljedica covida-19 umrlo je još 19 osoba, objavila je u nedjelju slovenska vlada.

Prema podacima ministarstva zdravstva, u zemlji je trenutno 23.937 aktivnih slučajeva zaraze, dok prosječni broj dnevnih zaraza u zadnjih sedam dana iznosi 1398.

U bolnicama se trenutno od covida-19 liječi 1224 pacijenata, od čega je 193 teža slučaja bolesnika na intenzivnim odjelima.

Svi su spomenuti indikatori epidemije zadnjih dana u blagom padu, pa će slovenska vlada sredinom idućeg tjedna raspravljati o mogućem popuštanju nekih važećih mjera, možda o otvaranju nižih razreda u osnovnim školama u nekim regijama koje postižu bolje epidemiološke rezultate, prenosi Hina pisanje slovenskih medija.

Do sada je u Sloveniji od posljedica covida-19 umrlo 3140 ljudi, a protiv covida-19 cijepljeno je u skoro tri tjedna više od 40 tisuća ljudi, odnosno oko dva posto ukupne populacije.

Prema podacima koje je objavilo državno Fiskalno vijeće, dodatni troškovi koje je zbog pandemije covida-19 imala država subvencionirajući poduzeća i socijalne potrebe građana u toj krizi u prošloj godini iznosili su, zajedno s jamstvima i odgodom kreditnih plaćanja, ukupno 2,9 milijardi eura, što je manje od ukupno oko 6 milijardi koliko je država za te namjene potencijalno odobrila.


(Fena)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.